Jual Rocker arm Yamaha lc135

Gambar rocker arm lc

MarmanWorkshop– Selalu motor Lc 135 bunyi bising tepet longgar sampai kena adjust berkali-kali berkemungkinan disebabkan rocker arm rosak.Jika benar-benar rosak setelah diperiksa perlulah ditukar ganti dengan yang baru tapi berhati-hati pilih merk (brand) yang murah takut nanti tak tahan lama rosak balik.Jadi saya cadangkan pakailah barang dari pengilang Yamaha itu sendiri.

Rocker arm  Yamaha lc135 made Indonesia kita ada jual,boleh order sekarang juga.Motor lc 135 pakai rocker arm dilengkapi bearing dan saya cadangkan jangan beli rocker arm tiruan sebabnya bola bearing dia mudah pecah.Bila pecah nanti biji bearing tu habis masuk dalam enjin lagi mendatangkan masalah lebih besar.

Gambar rocker lc 135

Burung Valve atau rocker-arm packing dari Yamaha Indonesia datang dalam satu set dan harga kita jual pada tarikh hari ini ialah RM78 boleh dibeli online di MarmanWorkshop.

 Mahu tahan lama atau tak mahu buat top overhaul 2,3 kali setahun hanya untuk  tukar rocker arm cubalah pakai rocker arm original made in Indonesia ini.

Perlukan Maklumat Lain? Ini post kami yang top: