10 Pam angin (air compressor) terbaik dengan harga murah di Shopee

Air compressor murah untuk kerja bengkel motor atau kereta bagi mekanik

Pengepam udara atau air compressor adalah satu alat kerja bengkel yang mustahak selain alatan mekanik yang lain. Dengan adanya mesin angin segala alat yang menggunakan angin kita dapat guna seperti pam angin tayar(tak pakai pam tangan lagi dah), air gun (untuk buka pasang skru), air blow(untuk tembak habuk atau keringkan barangan), air drill(lebih kecil untuk tebuk tempat sulit), air spray gun(untuk mengecat) dan bermacam lagi alat yang menggunakan air compressor elektrik ini.

Sebelum membeli pastinya kita perlu lihat budget kita, dan untuk kegunaan apa. Macam setakat nak pam tayar saja dan buka pasang skru memadailah beli air compressor murah yang bersaiz kecil. Kalau nak main mengecat perlulah beli yang lebih berkualiti atau yang kapasiti lebih besar. Saya pakai yang muatan tangki 1liter, 2 piston tapi dirasakan masih tak cukup angin untuk mengecat berterusan.

Jadi disini setelah meninjau harga di Shopee, saya telah menjumpai 10 air compressor yang terbaik dengan harga paling murah, kalau-kalau anda mahu beli. Mari kita lihat

Mesin Air compressor paling popular di Malaysia

Compressor angin popular Swan

Sejak mula jadi mekanik Compressor jenama Swan ni lah yang paling popular di Malaysia. Pergi mana-mana bengkel motor kebanyakan guna mesin Swan, kualiti cukup dipercayai cuma harga sikit tinggi. 2 piston dan kapasiti tank 85l cukup untuk kegunaan kerja membaiki berterusan di bengkel.

1.Swan SVP-202 2.0HP 85L (made in Taiwan)

SWAN Made In TAIWAN Rated Voltage:220v-240v Rated Motor Power:2.0HP Working Pressure:8bar(115psi) Tank Capacity:85L Dimension:100cm(L) x 44cm(W) x 78cm(H) Free Item:Air Duster Connecting Socket High Pressure Hose

Harga: RM2100

Jenama-jenama air compressor yang menarik untuk dicuba

Dibawah adalah senarai jenama-jenama yang baru kelihatan dipasaran yang harus anda pertimbangkan untuk dibeli.

Saya buat pemilihan secara rawak berdasarkan kebolehan mesin dan yang harga murah/berpatutan. Anda boleh buat penelitian dengan melihat speed, muatan tangki berapa liter dan tentunya harga yang bersesuain

Juga yang menarik dibawah terdapat juga compressor angin yang senyap/silent bersesuian jika kerja bengkel berdekat jiran tetangga.

2.Euro Air 3hp 120L Heavy-duty air compressor

Euso Air compressor Double piston

Power: 2.2kw / 3HP Speed: 2850rpm Max Delivery: 250L/min Max Pressure: 8bar / 116Psi Volume: 120L

Harga: RM1300

3. Kompresor Eurox Gold Series 2hp 110L EAW 7110 Heavy-duty

kompressor angin Euro Gold

– Model EAW-7110 GOLD SERIES – GOLD SERIES means the motor is made with 100% Copper (outside other brands most motor produced with mix copper + aluminium which less durable if compare to using 100% copper motor) – Power 1.5kW (2HP) – Voltage 220V 50Hz – Exhaust pressure 0.8Mpa (8Bar) – Speed 1050r/min – Tank size 110Liter – Air capacity 170L/min – Dimension 1080 x 400 x 750mm – Weight 62 Kg

Harga: RM1100

4. Mini Air compressor Mostaz 24liter & 50 liter MSAC24 / MSAC50

mostaz kompressor

Product Specifications For MSAC24 : Model : MSAC24 Volume : 24 Liter Power : 2.5 HP Voltage : 240V / 50HZ No Load Speed : 2,850 RPM Max Air Flow : 167 L/min Pressure : 8 Bar / 120 Psi Net Weight : 17.5kg Package Includes For MSAC24 : 1 x Mostaz Air Compressor 2 x Wheel 1 x Breather 1 x Air Filter 1 x Lubricant Oil 2 x Flat Washer 4 x Screw 4 x Nut 2 x Washer Foot

Product Specifications For MSAC50 : Model : MSAC50 Volume : 50 Liter Power : 3 HP Voltage : 240V / 50HZ No Load Speed : 2,850 RPM Max Air Flow : 233 L/min Pressure : 8 Bar / 120 Psi Net Weight : 25kg

Harga: RM380

5.Ohlin’s Swdn SPW 7120

ohlin air compressor

OHLIN’S Product By SWEDEN OHLIN’S SPW-7120 Air Compressor Rated Voltage:220v-240v Horsepower:3.0HP Tank Capacity:110L No-Load Speed:1050RPM Max.Pressure:8Bar

Harga: RM1300

6.Fujisan Japan 60L Oil-Free Silent Compressor

fujisan 
silent air compressor Fujisan Japan

FUJISAN Product By JAPAN FUJISAN 4.0HP 60L Air Compressor Rated Voltage: 220v-240v Horsepower: 4.0HP No-Load Speed: 1400r / pm Kapasiti Tangki: 6OL Tekanan: 8Bar 6 Bulan Waranti Untuk Switch, Inverter & Gasket Sahaja

Harga:RM557

7.Eurox Europower EAX3060 3.0hp 60L

SPECIFICATIONS – Model : EAX3060 – Voltage : 220V 50Hz – Power : 3HP – Current : 6.5A – Tank Capacity : 60L – Exhaust Pressure : 0.8Mpa / 8Bar – Cylinder : 47mm x 1 – Air Delivery : 130L/min / 4.6CFM – Speed : 2850rpm – Insulation Class B – Packaging Dimension : Length 72.5cm x Weight 33.1cm x Height 63.1cm – Net Weight : 28kg – Gross Weight : 30kg – Warranty : 6 months

Harga: RM400

8.Malcomair 2hp silent oil-free 50L/30L

mesin pam angin senyap Malcomair Oil-Free

MODEL: MAL1500-50 / MAL-1500-30 KUASA: 1500W / 2HP TANK: 50L / 3OL CYLINDER DIA.  : 63.7MM DISPLACEMENT: 260L / MIN SPEED: 2850 / RPM WEIGHT: 27KG LWH (MM) 50L: 705X330X660

Harga:RM548

9.Mostaz Professional Oil-Free

mostaz kompressor

Air compressor Mostaz ini adalah Oil-free-tidak menggunakan minyak hitam/4T. Diklaim sebagai jenis compressor yang senyap. Sesuai untuk kerja dimalam hari, tidak menganggu jiran.

Voltan: 240V / 50HZ Diameter: 63.7mm * 2 Kuasa 750W – Kelajuan (rpm): 1420 r / min Ekzos (L / min  ): 125 L / min – Maks.  Tekanan (bar): Isi tangki 8 bar / 120psi (Liter): 10 liter – Waranti 3 Bulan (Terma & Syarat Berlaku)

Harga:RM299.9

10. Pam angin tayar elektrik mudah alih

pam angin mini

Yang terakhir, yang mini air compressor khas untuk pam tayar yang menggunakan elektrik juga.

Double Cylinder Portable Car Tyre Inflator Air Pump 12V Air Compressor

Ciri-ciri: -Pemampat udara tugas berat, sesuai untuk mengembung banyak jenis tayar termasuk kenderaan 4WD dan tayar traktor.  – Tekanan kerja silinder aliran udara 100PSI yang besar, dapat mencapai tekanan tayar biasa dengan cepat.  -Compressor mini ringan ini kecil, padat dan mudah alih untuk penyimpanan mudah di kebanyakan jenis kenderaan.  -Casing pam udara logam dengan radiator untuk pelesapan haba yang lebih baik. 
-Dibekalkan dengan penyesuai lanjutan inflator tayar dan aksesori inflasi lain di dalam beg bawa -Mampu mengembang tayar basikal, tayar motor, tayar kereta, bola atletik

Butiran: Voltan: 12V Amperage Maks: <Tekanan Maksimum 15 Amp: 100PSI Kadar Aliran: 35L / Min Berat:  3.25kg Dimensi: 34cm x 24cm x 12cm

Harga:RM89.88

Ciri-ciri compressor pilihan

Kesimpulan pantas : air compressor adalah kaedah terbaik untuk menjimatkan masa dan usaha menyiapkan kerja disektor pembinaan, projek pertukangan, mengisi tayar, kerja bengkel automotif, dan melakukan banyak pekerjaan lain lagi mahupun di rumah. 

Sekali lagi, pilihlah yang bersuaian dengan kegunaan anda tidak perlu yang berlebihan dan membazir wang. Diharap anda menemui pilihan hati anda disini. Sekian.


*link Shopee ialah link affiliate, jika anda membeli melalui link tersebut pihak Shopee akan membayar komisen kepada blog ini-Tiada caj tambahan dikenakan pada anda-Terima Kasih support-

Leave a Comment