gambar sepana jenama Craftsman

5 jenama sepana buatan USA bagus untuk mekanik

Apabila bercakap tentang sepana mekanik, atau untuk perindustrian lain, jenis sepana seperti open wrench, ring, ratchet, soket dan lain-lain, terdapat spektrum luas jenama dan produk untuk dipilih. Dan mari kita lihat 5 jenama bagus alatan tangan khasnya disini sepana – buatan USA yang di review oleh satu artikel(diolah semula) dari laman web antarabangsa dan menarik untuk mekanik tengok, mungkin suatu hari nanti salah satu dari jenama-jenama sepana dibawah ada melekat kat dinding bengkel anda, pastinya indah..

Level penggunaan kualiti sepana mengikut bidang masing-masing

Level Permulaan – Sepana murah dari jenama biasa ini adalah sesuai untuk para DIY sekali-sekala, sambilan dirumah dalam kerja ringan

Level pertengahan – Jenama lebih baik seperti Craftsman Professional yang tidak lah begitu mahal dari harga sepana level permulaan tapi ia lebih kuat dan tawarkan kegunaan lebih bermutu. Sepana jenis ini sesuai untuk kerja duit tepi sambilan para Diy.

Level Professional dan industri – Bila kita perlu spanner lebih tahan, top-quality, untuk kerja sepenuh masa seperti dibengkel automotif dan industri pembuatan lain misalnya. ini yang kita akan utarakan pada hari ini.

Sepana-sepana super-premium dari brand seperti Snap-on bila anda tidak boleh lagi bertolak ansur dengan kualiti harus dicuba, kegunaan peringkat industri berat ataupun engineering.

Kenapa pilih sepana made in USA

Ini adalah soalan yang semua orang mesti jawab sendiri.

Bagi penulis blog itu berkata, buatan Amerika Syarikat biasanya bermaksud alatan berkualiti tinggi, kejuruteraan berpengalaman dan sejarah kecemerlangan yang menanamkan rasa amanah dan kebolehpercayaan. Ia biasanya juga bermaksud penggantian jaminan yang lebih mudah atau ketersediaan yang lebih besar dan pemerolehan alat baharu yang lebih cepat.

Saya harus menyatakan bahawa, walaupun saya sering memilih alat mekanik buatan Amerika Syarikat, kualiti dan kefungsian adalah keutamaan saya. Saya baru-baru ini membeli alat Wera yang dibuat di Republik Czech dan alat Facom yang dibuat di Taiwan. Alat Wera dan Facom tidak begitu mencabar oleh mana-mana tawaran buatan Amerika Syarikat semasa.

Jenama sepana mekanik buatan USA pilihan

Amstrong spanner

Armstrong

Pengalaman saya dengan Armstrong kebanyakannya terhad kepada produk Craftsman Professional, dan beberapa sepana Armstrong.

Seseorang menyemak ratchet flex pengunci Armstrong Maxx beberapa ketika dahulu, dan sangat menyukainya.

Armstrong nampaknya lebih ditujukan kepada pengguna kerajaan, aeroangkasa dan tentera, tetapi banyak alatan mereka adalah berpatutan dan mudah dicari untuk mekanik dan pengguna bebas. Mereka dibuat dengan kukuh dan bernilai pelaburan.

sepana jenama Proto

Proto

Proto telah menjadi salah satu jenama alat perindustrian kegemaran saya. Sepana ratcheting spline baharu mereka hebat, pemutar skru Duratek mereka hebat, dan ratchet mereka secara konsisten baik dan berpatutan.

Mereka juga membuat aksesori yang hebat, seperti locking extensions dan ratchet adapters

Saya suka berfikir bahawa, jika ada sesuatu yang anda perlukan, Proto akan membuatnya. Tidak semua alat mereka dibuat di Amerika Syarikat, tetapi kebanyakannya lah. Dan jika ada sesuatu yang anda perlukan yang mereka tidak tawarkan, anda mungkin boleh menemuinya di bawah salah satu jenama “bersaudara” mereka yang juga berada di bawah payung Stanley Black & Decker.

Walaupun bukan Proto, Facom – salah satu syarikat saudara jenama itu – menghasilkan beberapa sepana angled socket yang sangat hebat yang padat tetapi sangat serba boleh. Mereka juga mempunyai kelebihan apabila berhadapan dengan nut pada skru yang lebih panjang atau rod berbenang

jenis sepana made in USA SK tool

SK Hand Tool

Walaupun saya mempunyai sedikit pengalaman dengan SK pada masa lalu, saya telah membaca berkali-kali bahawa kualiti mereka telah kembali ke tahap sebelumnya, berikutan kebankrapan dan pemerolehan mereka oleh Ideal Industries.

Terdapat beberapa reka bentuk alat inovatif yang menarik dalam barisan SK, dan oleh itu ia mengujakan untuk melihat bahawa mereka kembali beraksi dan ingin menuntut semula bahagian pasaran yang hilang.

sepana mekanik motor jenis Williams

Williams

Williams menawarkan alatan yang dibuat di AS, dan yang dibuat di luar negara, tetapi mudah untuk membezakan dengan melihat melalui katalog mereka. Cara cepat tetapi tidak pasti untuk mengetahui sama ada alatan tangan Williams dibuat di AS adalah dengan melihat nombor bahagian. Jika ia bermula dengan huruf dan bukannya semua nombor, ada kemungkinan besar ia adalah alat buatan Amerika Syarikat.

Terdapat banyak perdebatan sama ada alat Williams hanya dilabel semula alat Snap-on tanpa harga premium

Saya baru-baru ini membeli beberapa alat Williams, dan saya cukup gembira dengan kualiti setakat ini. Sepana SuperCombo mereka adalah alat popular untuk pengguna yang mula-mula membeli jenama Williams, begitu juga pemutar skru kendalian keras mereka yang hebat

spanar adjustable
buatan USA Wright

Wright

Pengalaman saya terletak terutamanya pada ratchet kecil dan set 7pc jika sepana WrightGrip yang disiapkan dengan cantik dengan pengilat satin.

Wright tidak menghasilkan hampir sama banyak alatan seperti jenama lain, tetapi terdapat beberapa permata dalam tawaran mereka, seperti sepana cemerlang mereka.

Mana yang hendak dibeli?

Tiada jenama terbaik. Semua ini adalah jenama alat yang saya miliki, dan semuanya adalah jenama yang saya cadangkan. Yang mana satu mungkin untuk anda bergantung pada perkara yang anda cari dan amaun yang anda sanggup belanjakan.

Adalah tidak bijak untuk kekal dengan hanya satu jenama, tetapi secara peribadi saya suka membina kotak sepana saya dengan pelbagai jenama yang termasuk – tetapi tidak terhad kepada – 5 jenama Amerika Syarikat yang dinyatakan di sini.

*saya(merujuk kepada pemilik sumber)

Kesimpulan

Begitulah lebih kurang apa yang diberitakan tentang jenama sepana buatan US, bagaimana? terasa nak cuba pakai tak? kalau ada bajet jangan tak cuba, ni lah masa nak rasa pegang sepana mahal lagi hebat di dunia.

<Rujukan Web>