Hankook pemenang tayar kereta terbaik dalam ujian

Kami mempunyai pemenang ujian tayar kereta terbaik pada tahun 2021, dengan Hankook S1 evo3 ialah terkelas. Kemenangannya adalah berdasarkan prestasi pada ujian kondisi basah yang hebat, terutamanya di bawah brek.

menghampiri dibelakang, dengan Michelin, Vredestein dan Bridgestone. Pilot Sport 4 mempunyai kelebihan dalam keadaan basah manakala Ultrac mempunyai kelebihan dalam keadaan kering. T005 yang jimat disyorkan untuk pemanduan jarak jauh.


Goodyear dan Continental adalah yang seterusnya, untuk pemandu yang mahukan tayar yang bagus untuk diguna, walaupun prestasi muktamad tidak seperti dahulu.

Nokian, Pirelli dan Avon setanding, tetapi peningkatan kualiti diperlukan untuk memberi keputasan yang lebih cemerlang

Dunlop berada di bahagian bawah ujian, dengan reka bentuk baharu diperlukan untuk mengembalikan jenama itu ke spot teratas.

tayar kereta jenama Hankook

Keputusan ujian tayar dalam pelbagai kondisiJenama Hankook mendapat tempat pertama dalam ujian tayar pelbagai kondisi. Dalam test tersebut walaupun di tempat ke 6 dalam Curved aqua test, Hankook mendapat ke 2 test wet handling dengan markah 99.8% bermakna baik untuk kawalan dipermukaan basah, hujan misalnya.

Straight aqua test mendapat 97.3%. Jika anda memandu terlalu laju dalam keadaan basah, stereng anda mungkin tiba-tiba terasa ‘ringan’. Ini menunjukkan bahawa tayar telah terangkat dari permukaan jalan dan sedang meluncur di permukaan air. Ini dikenali sebagai aquaplaning. … Jangan brek atau pusing stereng sehingga cengkaman tayar dipulihkan

mantap ketika membrek jalan kering dan basah

98.1% dalam ujian membrek ketika kering, untuk memastikan anda menghentikan kereta anda dari kelajuan dengan waktu yang tepat dan selamat. Di posisi ke 6 dalam ujian kawalan ketika kering 99.1% dimana Goodyear terbaik dengan 100% score

Dan bila jalan basah Hankook adalah tayar terbaik ketika membrek dengan score 100% dalam ujian.

Ujian mengambil selekoh kurang baik bagi tayar Hankook pada carta tapi masih score yang agak tinggi iaitu 98.4% di tempat ke 4.

ujian bunyi tayar

Hankook nampaknya suka memberi anda sedikit irama ketika memandu jika anda tak kisah, score diperolehi dalam ujian bunyi dari dalam cabin ialah 98.0%. Tapi 98.9% dalam ujian bukanlah jenis tayar bunyi bising cuma bila anda antara terbaik bertemu anda mendapat tempat ke 8. Tayar paling senyap ialah Avon, 100% score.

link tengok result lengkap

Harga tayar Hankook

Kalau di luar harga tayar kereta jenam Hankook ialah sekitar £84.77 bersamaan RM474.42 sebiji. Harga di Malaysia untuk

1. HANKOOK VENTUS S1 EVO3 K127 – 245/45/17 RM450

2. HANKOOK VENTUS S1 EVO3 K127 – 245/45/18 RM500

3. HANKOOK VENTUS S1 EVO3 K127 – 265/30/19 RM650

*Affiliate link terus ke Shopee

perlu memilih tayar sebelum membeli

membeli adalah mudah bila ada budjet, tapi memilih dengan tepat tayar untuk diguna pada kereta perlu penelitian, faktor-faktor seperti keadaan cuaca yang ketika memandu, situasi terburuk yang mungkin kita hadapi, di mana akan atau selalu memandu, Jalan bandar, lebuh raya panjang atau laluan hutan memerlukan ciri prestasi yang berbeza. Gaya pemanduan macam mana?

Ya kita pastikan aspek-aspek di atas dipenuhi barulah belian berbaloi barulah pemanduan kita seronok dan selamat. Jangan lupa sampai waktu tukar tayar baru.


credit photo: Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay 

rujukan: autoexpress.co