Yamaha MotoGP 2023 masih dengan enjin inline 4

Yamaha MotoGP 2023 mahu teruskan pegangan mereka bersama enjin inline mereka dalam misi merebut kejuaraan pada tahu depan. Apa yang mereka harapkan ialah dengan menghasilkan kuasa yang lebih besar pada enjin empat silinder sebaris itu menjelang musim depan. Ini telah dinyatakan oleh pengarah urusan Yamaha Motor Racing Lin Jarvis dalam satu temu bual dalam laman web Crash.net.

Dengan ketiadaan Suzuki pada musim 2023 MotoGP, pihak Yamaha nampaknya tidak kisah bersendirian memajukan enjin jenis sebaris dan menyatakan setiap enjin mempunyai ciri yang berbeza dan mereka nampak ruang lebih luas untuk diterokai pada enjin jenis itu.

Dengan pengalaman skuad mereka bersama enjin itu sudah sekian lama, ia lagi mempercepatkan usaha yang mereka hajatkan.

enjin yamaha motogp 2023

Yamaha satu-satunya team menggunakan enjin 4 selinder sebaris pada musim 2023

mahu bergerak ke hadapan dalam MotoGP, dan salah satu bidang utama yang perlu dilakukan adalah dengan menghasilkan kuasa yang lebih besar dalam enjin.

Perlukan Maklumat Lain? Ini post kami yang top:

Menurut Lin Jarvis, Pengarah Urusan Yamaha Motor Racing dan Pengetua Pasukan pasukan MotoGP, ia berhasrat untuk melakukan ini tanpa meninggalkan idea empat silinder sebarisnya. Tanpa Suzuki, ia akan menjadi satu-satunya pengeluar dengan seni bina itu menjelang 2023.

The Brit memberikan penjelasan berikut untuk pilihan ini semasa temu bual dengan laman web Crash.net: “Kami telah memilih untuk meneruskan dengan Inline four.”

Hasil daripada keputusan Suzuki, kami adalah satu-satunya pengeluar yang meneruskannya; walau bagaimanapun, kami mempunyai banyak pengetahuan dan pengalaman dengan sebaris empat, dan pada pendapat kami, sekatan tidak ditimbulkan oleh format enjin.

Inline 4 masih mempunyai ruang yang besar untuk diterokai

Jarvis berkata bahawa sesetengah orang percaya masih ada ruang untuk pembangunan dalam rangka kerja idea sedia ada, dengan berkata, “Sudah tentu, setiap jenis enjin mempunyai ciri yang berbeza.

Walau bagaimanapun, Inline four secara keseluruhannya masih mempunyai sejumlah besar ruang untuk tambahan penambahbaikan. Itu membawa kami kepada mempercepatkan apa yang kami sedang usahakan sekarang. sumber