Alkisah piston motosikal jem bocor

Masalah piston motosikal jem bocor dan keluarganya Assalamualaikum, Alkisahnya,saya banyak terlihat kisah masalah piston motosikal bocor atau pecah dalam group geng motor Facebook.Sedih bila lihat kejadian semacam ini,jadi kita tulis sikitlah semoga manfaat.. Piston bocor,piston pecah,piston tembus,piston kejang,piston jem,semua ni keluarga dia..yang pasti motosikal tu mesti tak boleh hidup.Kalau boleh hidup pun..aku rasa baik jalan …

Read more

Motosikal mati secara tiba-tiba

petcock minyak

 motor mati secara tiba-tiba/mendadak di tengah jalan apakah punca dan apa yang perlu dilakukan.. Sedang anda menunggang,secara tiba-tiba motor mati sendiri ditengah jalan..highway yang panjang dan tak sanggup untuk menolak..tapi pada masa yang sangat suntuk dan anda mahu cepat terpaksa juga menolak ke bengkel motor.. Tapi tunggu! sebelum ditolak motosikal sedara/sedari ke bengkel motor yang …

Read more

Clutch plate cepat haus

Kenapa clutch plate cepat haus? Abang ganas sangat bawa motor ke, itu sebab clutch plate cepat haus…tak?? ok maafkan saya. Jadi disini ada coretan sikit tentang hal itu yang akan saya bongkarkan khas untuk pengetahuan pengguna motor sejagat. Ciri atau tanda clutch habis Haus pada permukaan plate geseran akan mengakibatkan enjin hilang kuasa atau secara …

Read more

Air masuk kedalam karburator

motor tenggelam banjir

Banjir Cara atasi masalah karburator masuk air ketika banjir Pada petang ini saat takde motosikal nak repair mari kupas cara atasi masalah karburator motor kerana  dimasuki air ketika musim banjir pada motosikal cub khasnya_masalah yang sering dihadapi pada motosikal ketika musim banjir,hujan lebat ialah motosikal sempot atau mati Punca motor mati ketika banjir ada 2 …

Read more